Кнежа спечелва проект по Сапард за над 94 хил. лв

   Според подписан на 12 октомври 2007 г. договор между Държавен фонд ”Земеделие” и Община Кнежа.Общината получава безвъзмездна финансова помощ по програма САПАРД, мярка 07 (обновяване и развитие на селата) за изпълнение на проект “Подобряване на уличната мрежа в селата Еница и Бреница” Проекта   предвижда ремонтиране  и асфалтиране на  ул. “Ленин” в с. Еница и ул. ”Иван Ангелов” в Бреница . Спечелването на  проекта ще се подобри техническата инфраструктура на населените места в общината.

Стойността на проекта е 94 076 лв., от които 70 557 лв. ще бъдат от субсидията на ЕС, а 23 519 лв. от държавния бюджет. Срокът за осъществяване на инвестицията е  не по-късно от 15 юни  2008 г.

  След подписването на документите ще предстои тръжна процедура за избор на изпълнител на инвестиционния проект. По него са предвидени да се извършат редица изкопни, асфалтови и пътни работи, свързани с разкъртване на стари и полагане на нови бордюри, разваляне на старата трошено-каменна настилка, запечатване на пукнатини по пътното платно, полагане на нова асфалтобетонна настилка, полагане на улеи за отводняване, хоризонтална маркировка, монтаж на пътни знаци и еластична ограда. Неразделна част от този проект е и проектът за вертикална сигнализация и маркировка, който ще доведе до подобряване на уличното движение и намаляване риска от пътно-транспортни произшествия, уточняват от общинската администрация в Кнежа.



{START_COUNTER}